Motorsport spektakel Elshout 2016


Hierbij presenteren wij U het progamma van ons motorsportevenement dat gehouden gaat worden op zaterdag 4 en zondag 5 juni a.s. te Elshout.

Dit is nu de 3e keer dat wij dit motorsport spektakel organiseren en wij hebben het  voornemen om voor  de crossers en voor het publiek een paar mooie dagen te presenteren.

Dit motorsportspektakel gaat plaatsvinden onder goedkeuring van onze gemeente, Provinciale Staten en de overkoepelende motorsportorganisaties de M.O.N. en de K.N.M.V.

Op zaterdag 4 juni zijn de rijders van de West Brabant Cup te gast
en op zondag 5 juni zullen wedstrijden onder de MON vlag worden verreden.

Ook dit jaar zal een Brommercross worden georganiseerd.
Wil je deelnemen ?  K
ijk snel op de Brommerscross pagina en schrijf je in !  


Wedstrijdschema's zaterdag 4 juni en zondag 5 juni


 Zaterdag 4 juni West Brabant Cup

.

 Deze wedstrijden worden gehouden onder auspicien van de W.B.M.C. en KNMB.
 Manches 
van 12 min.+ 1 ronde.
 Let op !  Voor deelname aan de West Brabant Cup wedstrijden dien je in het bezit te zijn
 van 
een KNMV Basis Sportlicentie. Deze is aan te vragen via www.knmv.nl 
 Voor meer info zie ook: www.wbmc.nl 

Zondag 5 juni MON


 Deze wedstrijden worden gehouden onder auspicien van MC den Dreef en MON.
 Manches van max. 20 min.+1 ronde.


Beperkingen van het geluidsniveau: Geluidsmetingen tijdens de trainingen.
Bij overschrijding.... niet starten !

Lopend naar de startplaats door rijders en/of assistenten met de motor aan de hand.


    Namens het bestuur

 
Zo'n evenement breng je niet “zo maar even” tot stand. Het vergt heel veel overleg en het winnen van vertrouwen om dit tot stand te brengen.

Vertrouwen hebben wij bij onze gemeente Heusden kunnen winnen!

Dankbaar zijn wij dan ook dat ze hun kreet  "Dromen Doen Heusden" bij onze organisatie volledig tot hun recht hebben laten komen.

Maar wij hebben ook nog met andere partijen te maken. Belangrijk voor ons is de pachter van de grond:   Ruitersport  vereniging  Heusden.

Ook deze vereniging stond ,net als wij  in 2011, aan het begin van een nieuwe start. Min of meer gedwongen moesten ze hun oude terrein aan de Dillenburghstraat te Drunen verlaten en kregen ze als compensatie het terrein a/d Dekkerseweg  toegewezen als nieuw terrein voor het beoefenen voor hun sport in diverse facetten.

Tevens kregen zei het verzoek om ook mild te zijn voor de motorcross die ook een evenement op dit terrein wilde starten en voor wat betreft de gemeente alleen op dit terrein zou kunnen plaats vinden. Ook zij stonden voor een bijna onmogelijke opgave waarbij het winnen van vertrouwen de belangrijkste  peiler bleek te zijn.

Gelukkig hadden wij met de paardensport vele dingen gemeen!

Allereerst de paardenkrachten waarmee de sporters en crossers te maken krijgen.

Bij de paarden slechts 1 P.K. en bij de crossers veel grotere krachten!

Maar de liefde voor een paard van de sporter in alle facetten heeft ook een crosser voor zijn motor. Beiden hebben alles over voor hun sport om zo goed  mogelijk aan de start te verschijnen om hun vaardigheden te tonen.

 Wij hebben in de Ruitersport  vereniging  Heusden een ware partner gevonden om een nieuwe weg in te slaan. Wij hebben  mee mogen maken dat hun plannen een goede koers volgen . Een prachtige oefenhal hebben ze gerealiseerd,en daarnaast een mooie buitenbak.

Het is de bedoeling dat wij wederzijds werken aan de aanleg van een goed parcours dat geschikt is voor beide verenigingen .

De aanleg van springheuvels- het aanleggen van z.g. paddenpoelen om het overtollige water op te vangen met als resultaat een prachtig gebied dat past in een vrije natuur. De springheuvels zijn uitermate geschikt om te oefenen met de paarden (ook aangespannen) en de waterpartijen zullen een lust zijn voor de paarden met hun berijders. De energie die wij er in stoppen voor de crossers kunnen benut gaan worden voor de paardensporters.

Wat er ontstaat is een prachtig terrein waar ook andere verenigingen gebruik van zouden kunnen maken.

Wij zien ons evenement met vertrouwen tegemoet en hopen dat veel bezoekers ons op die dagen met een bezoek zullen vereren.

 

Met sportieve groeten,

 Dagelijks Bestuur van S.M.B.  Tonnie Schel- John Schellekens- Walter de Laat